– Ja! Vi kan gå Durmålsfjellet og over til Gorzelvtinden!

I følge Turboka tar det 5-7 timer å gå tur/retur opp Gorzelvtinden (1072 moh), 12 km. Vi valgte å gå opp Durmålsfjellet (1019 moh) først før vi gikk over til Gorzelvtinden samme tur. De to toppene ligger rett ved siden av hverandre. Derfra gikk vi ned i Andersdalen. Tilsammen 14.5 km. Vår gåtid ble ca 7 timer totalt, uten pauser. 8,5 t totalt inkl pauser.

Tid tur/retur: Vi starta ved hovedveien ca kl. 11.45 og var oppe ved varden på Durmålsfjellet kl. 15.30 – 3 timer og tre kvarter. Vi gikk jevnt, hadde én liten pause og hadde en gjennomsnitsfart på 2 km/h. Altså sakte tempo. Ved Durmålsfjellet hadde vi en god matpause. Vi gikk over til Gorzelvtinden, tok masse bilder, hadde en utsiktspause og var nede ved start ca kl. 20.15. Jeg slo av Gps-en ved pausene, da brukte vi 7 timer i gåtid, grovt sagt.

Turen: Ca 45 minutter fra Tromsø, kjør mot Ramfjorden og ta av fra E8 ved skilting til Andersdalen. Kjør til Indre Andersdalen. Starten går fra hovedveien, rett før ei lita bru.

Fra hovedveien fulgte vi en traktorvei oppover. Her går det jevnt oppover fra start til vi er oppe ved Durmålsvarden. Etter tregrensen er det flott underlag å gå på til va midtveis der blir det mer og mer urete og det siste stykket opp går fu fra stein til stein. Men ikke så store at det blir klyving.

De nyinnkjøpte stavene var fenomenale for å få jevn fart, spare energi og til å balansere med. På Durmålstinden har noen laget et veldig bra sitteanlegg av stein. Her får du utsikt over Malangen, Bentsjordtindan, Gråtind, Ersfjordrekka og mot Hamperokken. Amazing!!

Videre herfra går du på «stuegolv». Det er flatt, flatt og flatt her oppe. På vei mot Gorzeltinden (1072) får jeg følelsen av at vi virkelig er i (Lyngen)alpene. Tindene stikker opp overalt. Utsikten alle veier, bl.a. mot den Sovende soldat og Andersdalstinden er storslått. Det tar kun få minutter, kanskje 20, bort til Gorzelvtinden. Ned derfra gikk vi ned den slake fjellsia ned mot Andersdalen. Tærne får kjørt seg litt her, en ikke mer enn at de er helt fine utover kvelden

Det er flere veier ned, vi fulgte noen sauetrakk ned mot noe som heter storGalten. På vei dit gikk vi over 3 småelver. Vi kom ned ca midt i fjellrekka når du ser hele dalen under ett. Det hadde vært snøras året før, så det var en del bjørkeskog som lå flatt og krokete.

Oppsummert rute: rundttur fra veien i Andersdal – Engkollen – Kvitbergan- Durmålsfjellet – Gorzeltinden og ned inni dalen og ned til hovedveien.

Bilder strekning fra veien opp til Durmålsfjellet (1019 moh):

Bilder strekning fra Durmålstind – Gorzelvtinden (1072 moh):

Bilder strekning Gorzelvtinden – ned mot Andersdalen:

Km totalt: 14, 5 km

Tid uten pauser: 7 timer

Tempo gjennomsnitt: 2 kmh

10/10 poeng og takk for virkelig flott tur i Lyngsalpene, i fjellheimen og i himmelriket👋🤩

Legg igjen en kommentar

Trender